петък, 27 септември 2013 г.

Веган торта

Продукти:
За блата&
1 к.ч. захар
1 к.ч. овесени ядки
1 к.ч. вода
1/3 к.ч. смлени бадеми(или някакви ядки)
1/2 к.ч. кокосови стърготини
1 малък банан пасиран с 2-3 с.л вода
1/2 к.ч. олио
1 и 1/2 к.ч брашно
1 бакпулвер
Всички съставки се смесват.Пекат се три отделни блата.Тавата с диаметър около 15 см се застила с хартия за печене.Аз пекох около 20 мин на 180 с вентилатор, но всяка печка е различна, най- добре проверка с клечка.При мен остана и за 2 мъфина :) Оставяме ги да изстинат.
Крем:
2 банана
2 бр нектарини
1/з бурканче сусамов тахан
5-6 с.л кокосово масло
5-6 с.л . кафява захар
 2-3 смокини от сладко то зелени смокини
Кокосовото масло се разтопява и всичко се пасира, като смокините накрая, за да се усещат парченца.
Накрая се добавят кокосови стърготини до необходимата гъстота за да стане крем за торта, незнам дали го обясних правилно, един вид за сгъстяване.
Сироп за блатовете:
Сиропа на сладкото, разреден с малко вода.
Още:1 бурканче сладко от зелени смокини
Сглобяване на тортата:
Първия блат, мажем със сироп, после крем,втори блат,сироп, крем и нареждаме смокините от сладкото, като оставяме 1 за украса.Аз я стегнах в тортен ринг, отлежа 2-3 часа в хладилника и я измазах и отстрани, но крема си е гъст и не е задължително  с ринг.

Отгоре украсих с останалата смокиня,нектарина и поръсих кокосови стърготини.

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар